Uspješno završen projekt “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”

Category:
IMG_2391

Projekt „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 100.011,00 EUR-a završen je i u potpunosti realiziran. Projekt je započeo 28. travnja 2015. godine, a trenutačno je u završenoj fazi. Nositelj projekta je Srednja škola Plitvička jezera, a partner Gospodarska škola Varaždin.
U sklopu projekta osnovan je Centar za razvoj karijere u ugostiteljstvu i turizmu u partnerskim školama. U partnerskim školama postavljena su dva dodirna ekrana s portalom „Moja karijera“ koji sadrži tekstualne, slikovne i audiovizualne materijale na temu mogućnosti razvoja karijere u ugostiteljstvu i turizmu.
Projektom je omogućeno uvođenje Tradicionalne gastronomije Like i Tradicionalne gastronomije sjeverozapadne Hrvatske u kurikulum Kuharstva. Za potrebe izvođenja novih nastavnih jedinica snimljen je 21 sat materijala o tradicionalnoj gastronomiju Like i sjeverozapadne Hrvatske. Audiokomentari na videozapisima popraćeni su prijevodom na znakovni jezik. Također, snimljeno je i 11 sati videomaterijala za predmet Prehrana i poznavanje robe. Videomaterijali koji su snimljeni za potrebe projekta prilagođeni su sustavu e- i m- učenja. Nastavni sadržaji u obliku videomaterijala primijenjeni su u nastavi i evaluirani od učenika i nastavnika.

Tijekom provedbe projekta educirano je 9 nastavnika i 250 učenika u upotrebi e- i m- učenja. Nadalje, učenici i nastavnici sudjelovali su na radionicama o poduzetništvu i razvoju karijere u sektoru. Učenici 3. razreda Kuhara iz Srednje škole Plitvička jezera i Gospodarske škole Varaždin sudjelovali su na radionicama o Tradicionalnoj gastronomiji Like i Tradiconalnoj gastronomiji sjeverozapadne Hrvatske te na radionicama o modernim trendovima u gastronomiji.

Projektne aktivnosti su realizirane u potpunosti, te je time ostvaren glavni cilj projekta: „Stjecanje relevantnih kompetencija za bolju zapošljivost“.20160222_124724

TAGS: