Prvi okrugli stol održan 1. srpnja 2015.

Category:
ostol1_small

U sklopu projekta „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“, održan je prvi okrugli stol, u Srednjoj školi Plitvička jezera, u Korenici, na kojemu se raspravljalo o Akcijskom planu projekta „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“.

Za izradu Akcijskog plana je zadužena LIRA (Razvojna agencija Ličko-Senjske županije). U sklopu Akcijskog plana definirane su tri glavne aktivnosti: uspostava Centra za razvoj karijere, razvijanje turističke ponude temeljene na tradicijskoj kuhinji, te edukacije koje će se održavati tijekom projekta. Sudionici okruglog stola su iznijeli svoje stavove i prijedloge o provođenju programa za Centar za razvoj karijere.

Većina sudionika se složila da je najvažnije povezati obrazovne ustanove, mentore koji izvode praksu i proizvođače domaćih namirnica zaštićenog geografskog podrijetla.

Na prvom okruglom stolu sudjelovali su: predstavnici Srednje škole Plitvička Jezera: Šimo Pavlović, Josipka Vuković, Marin Hrgota, Ljiljana Juranović i voditeljica projekta Ana Rapo. Predstavnici Gospodarske škole Varaždin, Katica Kalogjera-Novak i Nevenka Vukašinović. Zatim, Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza. Predstavnici LAG Like: Petra Aničić i Tomislav Kovačević.
Predstavnici LIRA-e: Andrija Brkljačić i Karolina Prpić-Bogojević. U ime Turističke zajednice Plitvička jezera sudjelovala je i Josipa Kukuruzović. Predstavnici JUNP Plitvička jezera: Dragana Franjković i Milan Špoljarić. Te predstavnik U.T.P.O. Goran Babić.

ostol1 ostol2 ostol3

TAGS: