„Integra Lika 2020.“ odlično startala

Hotel „Jezero“ u NP Plitvička jezera bio je domaćin konferencija pod nazivom „Integralni gospodarski razvoj LAG-a Lika“. Kako nam je pojasnio direktor LAG-a Lika Tomislav Kovačević bila je ovo prigoda da se uz brojne postojeće projekte promovira i  obilježi  službeni početak projekta „Integra Lika  2020“ .  Nakana  kreatora ovog projekta je   integralnim pristupom potaknuti razvoj lokalnog gospodarstva,  koristeći sve dostupne nacionalne i europske resurse. Direktor Kovačević od konferencije i ovog projekta puno  očekuje.

Saznaj više

Europskim projektom do većeg zapošljavanja u ugostiteljstvu

U Gospodarskoj školi u Varaždinu održan je okrugli stol u sklopu projekta pod nazivom “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” kojeg provode Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice i Gospodarska škola Varaždin.

Na okruglom stolu, koji je organiziran sa svrhom prikupljanja mišljenja i ideja za unapređenje obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu, sudjelovali su predstavnici ugostiteljskih objekata te OPG-ova s područja Varaždinske županije koji imaju iskustva u ugostiteljstvu i turizmu

Saznaj više

Europskim projektom do većeg zapošljavanja u ugostiteljstvu

U Gospodarskoj školi u Varaždinu održan je okrugli stol u sklopu projekta pod nazivom “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” kojeg provode Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice i Gospodarska škola Varaždin.

Cilj ovog projekta je da učenici zanimanja kuhar steknu relevantne kompetencije za bolju zapošljivost. Projektom je obuhvaćeno 28 strukovnih nastavnika i 250 učenika smjera Ugostiteljstvo i turizam.

Saznaj više

Varaždinska Gospodarska škola obrazovat će eksperte za tradicijsku gastronomiju

Gospodarska škola Varaždin  partner je Srednjoj školi Plitvička jezera  u projektu “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” koji u program obrazovanja za kuhare uvodi  više sadržaja o tradicijskoj gastronomiji kako bi se odgovorilo na zahtjeve turističkog sektora…

Saznaj više

Potenciranje ponude tradicijskih jela i domaćih namirnica

Gospodarska škola Varaždin partner je Srednjoj školi Plitvička jezera na projektu “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” vrijednom 100.000,00 EUR-a koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo 27. travnja 2015. i provodit će se 12 mjeseci, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj 21. rujna 2015. u Gospodarskoj školi Varaždin.

Saznaj više

Korenički kuhari idu dalje

Jaka kiša omela nas je danas u bezbrižnom šetkanju isložbenim prostorom XVII. Jeseni u Lici. Najprvo smo zaklon potražili pod velikim kišobranom Pivovare Ličanka, gdje nas je vlasnik Karlo počastio čašom tamnog piva, a zatim smo zakoracili na ladnu i jaku kišu kako bi se dočepali drugog kišobrana, odnosno suncobrana ispred Majerhoferice na nekdašnjoj gospićkoj placi, a danas Trgu Stjepana Radića.

Saznaj više

LAG LIKA – „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“

U sklopu tradicionalne manifestacije Jesen u Lici, LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA (LAG LIKA) održala je 2.10.2015. sastanak s ugostiteljima „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima – stvaranje platforme za suradnju“, prezentacija LEADER programa i SWOT analiza razvojnih mogućnosti područja za potrebe izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014-2020. Današnji sastanak dio je projekta kojeg LAG LIKA provodi u suradnji s Ličko-senjskom županijom – „Promocija gastro-turističke ponude Ličko-senjske županije“.

Saznaj više

“Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ u Ličkoj kući

Sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) 27. travnja 2015. godine započelo je provođenje projekta koji je usmjeren na poticanje poduzetništva, pružanje pomoći posloprimcima u pronalaženju boljih radnih mjesta i uspostavi pravednijih mogućnosti za sve građane EU-a prilikom njihovog zapošljavanja. Cilj je projekta osnivanje Centra za razvoj karijere u ugostiteljstvu i turizmu te novi nastavni sadržaji u predmet Kulinarstvo u srednje škole Plitvička jezera i Gospodarske škole Varaždin. Ukupna je vrijednost projekta, koji treba završiti 27. travnja 2016. godine 100.011 eura.

Saznaj više

Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu

Povodom dana kuhara učenici su po prvi puta upoznati sa jednim izvornim ambijentom pripreme tradicionalne hrane u “Ličkoj kući”. Voditeljica projekta “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” Ana Rapo u srednjoj školi Plitvička Jezera izjavila je kako joj je glavni cilj uvrstiti u nastavu kuharstva tradicionalnu ličku gastronomiju ove regije, što će također učiniti i njihovi partneri iz Varaždina koji su tri dana u posjeti srednjoj školi Plitvička Jezera.

Saznaj više

Gospodarska škola Varaždin dobiva Centar za razvoj karijere u ugostiteljstvu i turizmu

Gospodarska škola Varaždin  partner je Srednjoj školi Plitvička jezera  u projektu “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”  vrijednom više  751 kuna,  sufinanciranom  iz Europskog socijalnog fond

Saznaj više

Gospodarska škola Varaždin dobiva Centar za razvoj karijere u ugostiteljstvu

Gospodarska škola Varaždin  partner je Srednjoj školi Plitvička jezera  u projektu “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”  vrijednom više  751 kuna,  sufinanciranom  iz Europskog socijalnog fonda… Spomenuti projekt je predstavljen na konferenciji za medije u Srednjoj školi Plitvička jezera u Korenici.

Saznaj više

Projekt Srednje škole Plitvička jezera

Srednja škola Plitvička jezera u suradnji s Gospodarskom školom Varaždin od 27.04.2015. godine, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama provodi projekt pod nazivom “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”

Projekt je ukupno vrijedan 751 094,00 kuna, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodit će se 12 mjeseci.

Saznaj više

Projekt koji ličku kulinarsku tradiciju stavlja u prvi plan

„Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ naslov je zajedničkog projekta kojega provode Srednja škola Plitvička jezera i Gospodarska škola Varaždin. Na predstavljanju ovoga projekta koji ima težište na školskom predmetu kuharstvo, govorili su Šimo Pavlović, ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera, Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, Valentina Bublić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Ličko- senjske županije i Boris Luketić, načenik Općine Plitvička jezera.

Saznaj više

Modernizacija obrazovnog programa za kuhare

Gospodarska škola Varaždin partner je Srednjoj školi Plitvička jezera na projektu “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”. Projekt je započeo u travnju i trajat će 12 mjeseci. U tih godinu dana provodit će se niz aktivnosti, a cilj je da se u obrazovni program za kuhare u predmet Kuharstvo uvodi više sadržaja o tradicijskoj gastronomiji regija u kojima djeluju partnerske škole.

Saznaj više

Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima

U sklopu tradicionalne manifestacije Jesen u Lici, LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA (LAG LIKA) održala je 2.10.2015. sastanak s ugostiteljima „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima – stvaranje platforme za suradnju”, prezentacija LEADER programa i SWOT analiza razvojnih mogućnosti područja za potrebe izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014-2020. Današnji sastanak dio je projekta kojeg LAG LIKA provodi u suradnji s Ličko-senjskom županijom – „Promocija gastro-turističke ponude Ličko-senjske županije”.

Saznaj više

Šimo Pavlović: Kuhanje je više od zanimanja!

Na manifestaciji 3. Dan ličkog krumpira nedavno održanoj u Lovincu posebno su bile hvaljene mlade kulinarske snage iz Korenice. Predvođeni ravnateljem škole Šimom Pavlovićem i svojim nastavnicima i mentorima mladi su kuhari i kuharice dali sve od sebe kako bi brojnim posjetiteljima ponudili izvrsnosti ličke kuhinje. Ravnatelj Pavlović nije krio ponos i zadovoljstvo.

Saznaj više

Budući kuhari njegovati će načelo izvornosti ličke gastronomije

U restoranu „Lička kuća“ u NP Plitvička jezera jučer je započeo praktični dio projekta „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ koji za cilj ima uvođenje novih nastavnih sadržaja u predmet Kulinarstvo u srednjoj škole Plitvička jezera i partnerskoj Gospodarskoj školi Varaždin. Ukupna vrijednost projekta, koji treba završiti 27. travnja 2016. godine je 100 011 eura. Na ovaj način će se budući kuhari educirati kako bi nakon zapošljavanja znali prirediti tradicijske delicije Like i ponuditi ih u restoranima i hotelima na ovim prostorima, njegujući pri tom načelo izvornosti kao dio ukupne turističke ponude.

Saznaj više

Lička kuća: Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu

U Ličkoj kući predstavljen projekt “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu”

Saznaj više

Leave a Reply