Otočki salenjaci

Category: ,
otocki


Sastojci:
– 80 dek brašna (još malo sa strane ako zartreba)
– 1/2 kile sala
– 4 žumanca
– malo soli
– 3 deci belog vina i mrzle vode po potrebi
– pekmez od sliv
– 3 vanilin cukra
– 15 dek cukra u prahu

Sastojci:
Od glatkog brašna kojeg prosijemo kroz sito, jaj, soli, i vina umisi se testofort dobro tako da se više ne lipi za dasku i da mu ne treba posipovat brašna. Kad je testo gotovo, razvalja se takačicom na prst debelo i po tomu se nožom maže nastrgano salo.
Ako je salo samljiveno, unda se pomiša s 30 dek brašna, to se samo poseumisi i isto tako razvalja, pa se kaj krpica vrže na drugo testo. Unda se edan kraj prebaci preko drugoga kaj knjiga. Ostavi da stoji pol ure, pa se ponovo razvalja, ali nikad pretanko da salo ne izbije uz testa, presloži i jopet ostavi. Tako najmanje edno tri puta, a ki ima strpljena more i više puti, ča više tojdu salenjaci bit finiji i testo će in se listat kaj knjiga kad se peče.
Na kraju se testo razvalja na prst debelo, izriže u terkije široke na ženski dlan, a terkije e rižedunajviš na kocke, a moredu i na trokute, u svaku kocku se u sredinu vrže manja žličica domaćega pekmeza i dva nasuprotna čoška se preklopidu po pekmezu. Tako se mećedu peć u bratvan, a gotovi su kad počmedu minjat farbu. Kad su gotovi, nako tepli se zatačedu u cukar. Salenjaci se moredu peć i bez pekmeza ednako se motadu i cukridu.

TAGS: