Održane 3 radionice o modernim trendovima u gastronomiji

Category:
www

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Kuhara u Srednjoj školi Plitvička jezera 19., 20. i 21. listopada 2015. godine održane su 3 radionice o modernim trendovima u gastronomiji. Radionice je izvodio Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza s 4 nastavnika Kuharstva iz Srednje škole Plitvička jezera i Gospodarske škole Varaždin, te s 12 učenika iz Srednje škole Plitvička jezera i 12 učenika iz Gospodarske škole Varaždin.

Učenici su tako  zajedno s Damirom i nastavnicima Kuharstva pripremali: roladu od pršuta s guščjom jetrom i smokvama, terina od fazana s mandarinama, mozaični žele od hobotnice, okruglice od sira sa tartufima i sezamom, salatu od piletine u košarici od sira, rolada od patke sa hajdinom kašom, file orade sa bademom u šampanjcu –  na rižotu od dimljenog sira, habsburška juha u krušnoj zdjeli, janjeći kare u pjeni od sira sa pistacijama – terina od povrća, file od jelena u kori od medenjaka , okruglice od sira, krema od bijele čolade i badema.

Nakon vrijednog i napornog rada učenika i njihovih mentora jela su izložena u kabinetu Ugostiteljskog posluživanja gdje su okupljeni degustirali delikatese koje su pripremljene. Svi prisutni imali su samo riječi hvale za pripremljena jela. Načelnik općine Plitvička jezera, Boris Luketić je pohvalio naše mlade kuhare i poručio da samo tako nastave.

Ovom prigodom učenici iz Gospodarske škole Varaždin su u Korenici boravili 3 dana. Tijekom njihovog boravka upriličen je posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera, te sportsko i folklorno- glazbeno druženje s učenicima Srednje škole Plitvička jezera.

w  ww  a  aa

aaa  s

dd

TAGS: