Održan drugi okrugli stol u Varaždinu

Category:
image002

U sklopu projekta „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“, 8. srpnja 2015.godine održan je drugi okrugli stol u Gospodarskoj školi Varaždin. Na okruglom stolu su sudjelovali 24 sudionika.

Drugi okrugli stol održan u Gospodarskoj školi Varaždin je potvrdio zaključke i ideje koje su iznesene na Prvom okruglom stolu u Korenici. Većina sudionika se složila da je potrebno reformirati naobrazbu za zanimanje kuhar u pogledu produljivanja školovanja tzv. sustav 3+2 godine. Također, da je potrebna bolja edukacija nastavnika Kuharstva, te više razumijevanja i podrške od strane roditelja čija se djeca školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Naglašena je potreba informiranja učenika 6.,7. i 8. razreda Osnovne škole o zanimanje Kuhar kroz predmete poput domaćinstva.

Na drugom okruglom stolu sudjelovali su: Predstavnik Varaždinske županije dožupan Alan Košić. Predstavnici Srednje škole Plitvička Jezera: ravnatelj Šimo Pavlović i voditeljica projekta Ana Rapo. Predstavnici Gospodarske škole Varaždin: ravnateljica Katica Kalogjera-Novak, Nevenka Vukašinović, Nevenka Bosilj, Marina Šipek, Alen Igrec, Željka Bačan, Mirjana Habek. Zatim, Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza. Predstavnici LIRA-e: Andrija Brkljačić i Karolina Prpić-Bogojević. U ime Turističke zajednice Varaždinske županije sudjelovao je Marko Cmrečak. Kao predstavnica „Proizvodnje poljoprivrednih proizvoda Zdravko Cafuk“ Marija Cafuk. Restoran „Bedem“ su zastupali Anđelko Levanić i Zlatko Novak. UHUTD Varaždin su predstavljali Martin Plantak i Dražen Roginek. Sudjelovala je i predstavnica grada Varaždina Maja Bengeri. Predstavnica „Minerva“ Varaždinske toplice Ljerka Šebečić. Marija Kuzimiski je zastupala Hotel „Turist“, a Ljiljana Sedlanić Hotel „Trakošćan“. Kao predstavnik HZZ Varaždin sudjelovala je Jasenka Hutinski.

image002 image003image001

 

TAGS: