SREDNJA ŠKOLA PLITVIČKA JEZERA

image007

Srednja škola Plitvička jezera u Korenici ima dugu tradiciju jer je obnovljena na temeljima dviju škola koje su se ujedinile još davne 1972.godine. Bile su to Ugostiteljska škola koja je djelovala pri NP Plitvička jezera, te Gimnazija “Ognjen Prica” u Korenici. Nakon akcije Oluja 1996. godine utemeljena je škola pod nazivano Srednja škola Korenica. Škola 2001. godine mijenja ime u Ugostiteljsko- turistička škola Plitvička Jezera u Korenici. Od 2005. godine škola djeluje pod nazivom Srednja škola Plitvička jezera. Danas škola broji 243 učenika u 12 razrednih odjela. U Srednjoj školi Plitvička jezera moguće je obrazovati se u smjerovima: opća gimnazija, hotelijersko-turistički tehničar, konobar i kuhar.

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN

Varaždin

Prvi tragovi današnje Gospodarske škole sežu u 1846. godinu kada je osnovana Gremijalna trgovačka škola i 1886. kada je osnovana Šegrtska škola. Tadašnji trgovci izradili su nastavni plan i program po uzoru na pećuhsku i ljubljansku školu s trogodišnjim školovanjem.
Pod istim nazivom Škola radi do 1. veljače 1904. godine kada dobiva naziv Trgovačka zadružna škola, a 1921. godine Opća obrtnička škola Varaždin.

LETCI (klik za preuzimanje)

letak01 letak02

Leave a Reply