Lička kuća: Radionica i snimanje pripreme tradicionalnih ličkih jela

Category:
F

Na Svjetski dan Kuhara 20.10.2015. godine u Nacionalom parku Plitvička jezera u Ličkoj kući održana je radionica i snimanje pripreme tradicionalnih ličkih jela. Tradicionalana liča jela su pripremali Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza zajednom s kuharima u ličkoj kući i nastavnicima Kuharstva iz Srednje škole Plitviča jezera i Gospodarske škole Varaždin. Također, u pripremi jela je sudjelovalo 12 učenika 3. razreda kuhara Srednje škole Plitvička jezera i 12 učenika 3. razreda kuhara Gospodarske škole Varaždin. Cjelokupan proces pripreme jela je zabilježen kamerom, a materijali koji će nastati iz ove radionice ostaju u trajnom posjedu spomenutih škola, i koristit će se u edukaciju učenika na nastavi kuharstva.

Učenici su bili oduševljeni tradicionalnom recepturom po kojoj se pripremaju jela u Ličkoj  kući.Nakon što su jela pripravljena izložena su u tradicionalnom ambijentu Ličke kuće te su svi prisutni imali priliku degustirati ih.

Ovom prilkom su u Ličkoj kući nazočile ravnateljica Nacionalon parka Natalija Božičević i predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva NP Plitvička jezera Dragana Franjković koje su dale podršku projektu i čestitale svim kuharima Svjetski dan Kuhara. Nacionalni park Plitvička jezera i Srednja škola Plitvička jezera ostvaruju usku suradnju prilkom praktičnog dijela naobrazbe učenika koji se školuju za zanimanje Kuhar. Također, najvećim dijelom učenici koji steknu naobrazbu za zanimanje Kuhar potom traže i nalaze posao u ugostiteljskim objektima Nacionalnog parka Plitvička jezera. Upravo zbog ovih činjenica učenici su bili presretni što mogu vidjeti na koji način se radi u nadaleko poznatoj  Ličke kuće.

Projekt „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“ svim prisutnima i medijima su predstavili ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera, Šimo Pavlović, koja je i nositelj projekta,  partner u projektu ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, Katica Kalogjera Novak i voditeljica projekta Ana Rapo.

FF  FFF

FFFF

TAGS: